Sänkt restaurangmoms 2012

I våras lämnades ett lagförslag  om att sänka momsen på restaurang- och cateringtjänster. Detta skulle leda till fler jobb för framförallt unga människor. Regeringen har nu lämnat in en lagrådsremiss om att momsen på detta skall vara den samma som för livsmedel och rumsuthyrning. Sänkningen kommer inte att gälla alkoholhaltiga drycker såsom vin, sprit och öl då dessa inte räknas till livsmedel.

Sänkningen av momsen är en del av en 7,5 miljarder stor satsning som regeringen vill göra för att framförallt göra det lättare för unga människor att få jobb. Du kan läsa regeringskansliets utskick på regeringens hemsida.

Näringsdepartementet har också gått ut med ett pressmeddelande  som säger att de kontinuerligt kommer att utvärdera och analysera effekterna av momssänkningen.

 

Sänkt restaurangmoms 2012

One thought on “Sänkt restaurangmoms 2012

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.